Hvad er Aikido?

Aikido er en moderne japansk kampkunst, ofte omtalt som fredens kunst, der lærer fleksibilitet og tilpasning. Formålet er ikke at møde vold med vold, tvært imod er formålet at undgå konflikter og at være i harmoni sammen med andre.

Grundlæggeren af Aikido var japaneren Morihei Ueshiba (1883-1969), tit omtalt som O-sensei (den største lærer). Ueshibas Aikido, fokuserer på vigtigheden af at harmonisere og omdirigere angrebets kraft for at immobilisere modstanderen uden at skade ham.

På grund af det dynamiske natur af Aikido, har forskellige studerende af Morihei Ueshiba tolket hans Aikido på forskellige måder. I Ørestad IFs kampkunstafdeling, bruger vi Aikido som det er lært af Shoji Nishio 8th dan, Shihan, Aikikai Sensei.

Aikido træning inkluderer hånd i hånd tekniker, cirkulære og harmoniske bevægelser, samt våben træning hvor de tre grundlæggende våben der bliver brugt i træning af aikido er; JO (stav), TANTO (kniv) og BOKKEN (sværd).

Aikido forbedrer ikke kun ens kondition men påvirker også ens velvære generelt. Aikido øver evnen til at slappe af og fokusere på at være i nuet.

Træner: Gustavo Garnica; Anden Dan Aikido (Japansk Kampkunst), Systema instruktør (Russisk Kampkunst), uddannet personlig træner og har været gymnastikinstruktør i foreningen fra start.

For nærmere informationer kontakt: