Ørestad Idrætsfestival 2014

Ørestad Idrætsfestival 2014
Ørestad Idrætsfestival blev afholdt for anden gang 31.maj og 1. juni 2014. For første gang blev den arrangeret af Ørestad IF med støtte fra By & Havn, AVLU, field’s, GF Ørestad City og GF Ørestad Syd.

Hele festivalen gik super godt hvor festivalområderne, Byparken om lørdagen og Plug N Play om søndagen, begge dage var fyldt med god stemning og glade gæster der deltog, eller bakkede op om de mange aktiviteter i det dejlige vejr. Vi anslår der har været ca. 5.000 besøgende i alt til festivalen. Samarbejde med andre foreninger, lokale virksomheder og ikke mindst alle vores dygtige frivillige er en vigtig del af, hvor godt festivalen lykkedes.

Ørestad IF’s tre afdelinger havde alle aktiviteter på festivalen. Fodbold arrangerede fodboldskole fra fredag til søndag og Ørestad Cup om lørdagen. Løb arrangerede Ørestad Le Mans motionsløb om lørdagen og gymnastik arrangerede gymnastiktræning i Byparken om lørdagen.

Se masser af stemningsbilleder fra festivalen her

Gymnastik til festivalen 2014Herefter fortæller David Santana formand for fodboldafdelingen og Jesper Bøttiger, styregruppemedlem i løbeafdelingen om de arrangementer deres afdelinger stod for.

Fodboldskole 2014
I samarbejde med  to af vores sponsorer, Havas Media og Danske Bank, afholdt fodboldafdelingen sin første fodboldskole. Der var 26 deltagere og fodboldskolen var udsolgt på 48 timer, hvilket kunne tyde på, at vi til næste år skal tilbyde flere pladser. Det helt centrale i fodboldskolen og ideen med den har fra start været, at spillere i Ørestad IF Fodbold skal lære hinanden at kende på tværs af alder og køn. I og med at vi ikke har et klubhus er det særlig vigtigt, at vi laver initiativer, hvor børnene kan mødes. I Ørestad IF kan vi ikke stille os tilfredse med blot at have et antal hold der spiller med i DBUs turneringer og træner i Byparken. I et større perspektiv har vi også en opgave og forpligtelse til at skabe relationer på tværs af køn og alder.

Fodboldskole 2014Fodboldskolen startede fredag med fokus på teambuilding for at børnene skulle lære hinanden at kende. Det var et stort øjeblik, da alle fik deres pose med eget fodboldsæt, der skulle bruges under fodboldskolen. Lørdagen var en lang og varm dag med fokus på øvelser med bold, hvor der fx blev trænet afslutninger, teknik og vendinger. Søndag blev der spillet en cup-turnering, hvor man spillede fire kampe på fire forskellige hold, så man hele tiden var på hold med nye, hvilket underbygger hele fodboldskolens idé om at få mulighed for at skabe nye relationer. Søndag var sidste dag og arrangementet blev sluttet af med grill & grønt og alle deltagere fik deres egen bold med hjem.

Vi håber selvfølgelig at det kan lade sig gøre at arrangere en Fodboldskole 2015, da det er vigtigt for os som klub. Samtidig med at vi får flere og flere spillere på flere og flere hold, bliver det endnu vigtigere med muligheden for at lære hinanden at kende.

Ørestad Cup
I år deltog seks hold (bl.a. Ørestad IF, By & Havn, de forsvarende vindere fra GolfPark 2 og FC Brygge). Vi håber på min. 10 hold i 2015. Turneringen var flyttet til om eftermiddagen, så den foregik sammen med de andre aktiviteter i Byparken, hvilket var med til at skabe atmosfære omkring banen. Vindere, og dermed det hold der kunne tage hjem med et gavekort på kr. 1.000 til Stadium samt en flot pokal, blev FC Brygge, der slog Ørestad IF i finalen (4-1). Ørestad IF havde slået de forsvarende mestre ud i en spændende semifinale, der blev afgjort på amerikansk straffe efter to gange forlænget spilletid. Vi synes turneringen er en vigtig del af processen omkring at gøre Ørestad til en homogen bydel. Det er vigtigt med arrangementer, hvor folk mødes på tværs af Nord, Syd og City. Samtidig skaber det interesse blandt børn og unge at se de voksne spille.

Ørestad Le Mans Motionsløb
Ørestad Le Mans blev igen i år afholdt som en festlig del af Ørestad Idrætsfestival. Godt 30 personer stillede op til start på en varm, solrig dag med god stemning. Erfarne superløbere løb dog fra resten af feltet. Erling Worm og Sylvia Kiberenge fra Køge Atletik satte konkurrenterne til vægs med superløb. Med en gennemsnitsfart på 17,1 km/t formåede Erling Worm som den eneste løber i løbets to-årige historie at nå ud på den 8. runde, inden de 45 minutter var gået. Sylvia Kiberenge blev hurtigste kvinde. Hun nåede syv runder med en gennemsnitsfart på 15,6 km/t. Kun Teis Elleby fra Amager Atletik Club formåede på 7. runde at holde Sylvia Kiberenge bag sig. Alt i alt tog løberne godt imod Le Mans konceptet, og for tilskuerne var det underholdende at opleve løberne komme i mål stort set samtidig. Også i Ørestad IFs’ løbeklub var der stor tilfredshed med løbet.

Le Mans Motionsløb 2014Vi har lært meget af samarbejdet med de andre idrætsforeninger, som benytter Ørestadsringen. Og vi har fået gode råd af vores samarbejdspartner, MotionDANMARK. Det gør, at vi har mod på at satse mere på Ørestad Le Mans i 2015. Her er det vores ambition at tilrettelægge et løb med langt flere løbere og skabe stemning ved at kommentere resultater både før, under og efter løbet.

Se resultaterne her eller her i en detaljeret form