Nyt gymnastikhold i Ørestad IF

TeamGym Mini
Holdbeskrivelse
TeamGym Mini (10-14 år) er et konkurrencehold, som stiller op i den såkaldte talentkonkurrence indenfor TeamGym i øst (Sjælland). Der vil være optagelsesprøve til holdet, hvilket bliver afholdt i maj. Vær opmærksom på at gymnasterne skal tilmeldes optagelsesprøven.

I TeamGym dyster man som hold i 3 discipliner: Spring på bane, spring på trampet (trampolin), samt en rytmisk serie. Et hold består af 6-12 gymnaster. Hele holdet skal deltage i den rytmiske serie. På bane og trampolin skal holdet stille med 3 springomgange på hhv. bane og trampolin. Hver omgang springes af 6 gymnaster. Da der på bane og trampolin kun springes med 6 gymnaster, og holdet kan bestå af op til 12 gymnaster, vil det ikke være alle gymnaster, der kommer til at deltage i alle tre discipliner. Vi vil her udvælge de dygtigste i disciplinerne, og man skal være indstillet på måske ikke at blive valgt. Hvilke gymnaster der springer, bliver først besluttet til foråret umiddelbart før konkurrencerne. Alle er som sagt med til den rytmiske del og alle træner med i alle discipliner til træning, så man kan træde til ved afbud, sygdom, skader mv.

Vi planlægger at oprette to hold og optager derfor op til 24 gymnaster i alt, som skal træne sammen, men som til konkurrencerne vil stille op som to separate hold.

OBS! Alle i aldersgruppen er velkomne, men vi danner hold ud fra, hvilket køn der er flest af. Dvs. hvis der ikke kan udtages nok drenge, vil der kun blive dannet pigehold. Vi har mulighed for at danne et mix-hold, men det kræver at vi kan udtage mindst 4 drenge.

Holdet kommer til at træne to gange to timer om ugen. Det er vigtigt man på dette hold prioriterer alle træninger, da vi træner frem mod konkurrencer som hold og derfor er afhængige af hinanden. Vi vil derudover bestræbe os på at afholde en træningsweekend, hvor gymnasterne får afprøvet de rigtige redskaber som skal bruges til konkurrencen. Udover konkurrencerne vil vi naturligvis også deltage i ØIF’s egen opvisning samt DGI’s forårsstævne, og til disse to opvisninger springer alle gymnaster i alle discipliner.

Optagelseskrav
Vi kigger primært på talent og ikke færdigheder. Gymnasterne skal dog som minimum selv kunne svinge op på hænder (man behøver ikke kunne holde balancen endnu).

Når vi udtager kigger vi bl.a. på følgende:

  • Spændstighed, muskelstyrke og smidighed
  • Musikalitet og koordinationsevne
  • Evnen til at forstå rettelser

Udtagelse
Der er mulighed for at komme til udtagelsestræning tre tirsdage i maj. Gymnasterne skal tilmeldes denne udtagelse så vi ved, hvor mange der møder op. Vi vil helst have max 20 børn pr. udtagelsestræning, men hvert barn er velkommen til at dukke op til 2 træninger.
Tilmeld jeres barn ved at skrive til Elisabeth hvilke dage/tidspunkter barnet kan komme på (se herunder). Skriv så mange tidspunkter som muligt, så vi har bedst mulighed for at koordinere dagene. Når tilmeldingsfristen er udløbet, giver vi besked pr. mail så hurtigt som muligt, hvornår man bedes komme.

Det praktiske …
Sæsonstart: Tirsdag 15. august 2017
Træningstider: Tirsdag kl. 19.40-20.30 (på Ørestad Skole) og torsdag kl. 16.00-18.00 (i den opvarmede sal i Streethallen ved Bjerget)
Pris: 1.900 kr. Dette beløb er for hele sæsonen inklusiv opvisningsdragt og stævnegebyr. Dertil kommer deltagelsesgebyr til konkurrencerne på ca. 150 kr.
Konkurrencedatoer i 2018: 3.-4. marts/10.-11. marts & 21.-22. april/ 27.-28. april. Det er kun én af dagene i marts og én i april, men vi kender først den eksakte dato ved tilmelding til konkurrencer i det tidlige forår 2018.
Trænere: Elisabeth, Line og hjælpere.
Tidspunkter for optagelsestræninger: Der er 6 mulige optagelsestræninger i alt fordelt på hhv. den 2., 9. og 23. maj 2017. Alle dagene er der to mulige tidspunkter. Enten kl. 17.30-18.50 eller 19.00-20.20. Så vidt muligt vil vi gerne se børnene to gange.

Skriv ved tilmelding:

  • Barnets fulde navn
  • Barnets fødselsdato
  • Telefonnummer til en forælder
  • Så mange af ovenstående datoer og tidspunkter som muligt.

Skriv til Elisabeth på:
Frist for tilmelding til optagelsestræninger:  fredag den 21. april

Har man spørgsmål kan man kontakte Line på 25 14 25 70 eller Elisabeth på 61 26 45 09.

Vel mødt 🙂